Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-07@15:17:40 GMT

رونمايي از کتابکارنامه توصيفي نيما پژوهي

تاریخ انتشار: ۲۰ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۹۸۹۴۲۹

خبرگزاري آريا-در ادامه برنامه هاي روز جهاني قلم که در شيراز در طول يک هفته برگزار مي شود، از کتاب «کارنامه توصيفي نيماپژوهي» در تالار غزل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان فارس رونمايي شد.

به گزارش دريافتي آريا،پرستو برکتي-دکتر بهادر باقري،عضو هيأت علمي گروه زبان و ادبيات فارسي دانشگاه خوارزمي تهران در آيين رونمايي از اين کتاب ،گفت: انتشار بيش از 35 عنوان کتاب و 200 مقاله، نشان دهندۀ ذهن و ضميري جاري وجوشان از اين دانشمند فرزانه است و امروز شاهد رونمايي از اثر ارزشمند يگري از ايشان با نام کتاب "کارنامه توصيفي نيما پژوهي" هستيم .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وي بيان داشت:نگارش اين کتاب به قلم کاووس حسن‌لي استاد ادبيات دانشگاه شيراز و الهام کرمي‌زاده حدود 10 سال طول کشيده است.

باقري افزود:حاصل اين کار ارزشمند مطالعه بيش از يک هزار مقاله و بيش از 40 کتاب است.

عضو هيأت علمي گروه زبان و ادبيات فارسي دانشگاه خوارزمي تهران گفت:هدف از نگارش اين کتاب، پديدآوري اثري جامع و تحليلي از کارنامه نيماپژوهي بوده است؛در اين پژوهش همه کتاب‌ها و مقاله هايي که در پيوند با نيما از ابتدا تا سال 1380 خورشيدي، پديد آمده است از منابع گوناگون بازيابي و در طرحي همچون طرح کتاب «فرهنگ سعدي پژوهي» و «کارنامه تحليلي خيام پژوهي» بررسي، تحليل و معرفي شده است.

باقري در ادامه سخنان خود به فعاليت هاي دکتر حسن لي پرداخت و افزود: وي براي گسترش زبان و ادبيات فارسي در خارج از کشور نيز فعاليت هايي داشته و براي معرفي فرهنگ و ادب ايران و گسترش زبان فارسي، به کشورهاي مختلف اروپايي، آفريقايي و آسياي ميانه ازجمله هندوستان، فرانسه، ترکيه، تونس، قزاقستان، آذربايجان، تاجيکستان و ساير کشورها سفر کرده‌ است.

وي افزود: برخي از کتاب ها و اشعار دکتر حسن لي به زبان هاي عربي،ترکي استانبولي،انگليسي و فرانسه ترجمه شده است.

عضو هيأت علمي گروه زبان و ادبيات فارسي دانشگاه خوارزمي تهران بيان داشت:کتاب هاي شعر استاد حسن لي شامل: پشت کرشمه‌­هاي مرمره (دوزبانه به ترکي استانبولي و فارسي)، رنگ از رخ تمام قلم‌ها پريده‌است، به لبخند آيينه‌اي تشنه‌ام، من ماه تابانم، دکمه‌هاي گيج (گزيده‌­اي از شعرهاي کاووس حسن­لي) است.

باقري ادامه داد: آثار تحقيقي، تحليلي و انتقادي ايشان شامل :زبان همدلي (شناخت نامه شاعران و نويسندگان نامدار ايراني)، آينه مهرآيين، دريچه صبح، يادهايي رها در باد، دفتر نسرين و گل، کارنامهٔ تحليلي خيام‌پژوهي، ديگرگونه خواني متون گذشته، راهنماي موضوعي حافظ‌شناسي، قرائة جديدة في حياة حافظ الشيرازي و فکرِه و اشعارِه، غبارزدايي از مسير تماشا ، چشمه خورشيد، ساده بسيارنقش، وامق و عذرا (بازنويسي و تلخيص)، گونه‌هاي نوآوري در شعر معاصر ايران، ورق درخت طوبا، گلستان (بازنويسي)، شيرين‌تر از قند، سخن شيرين پارسي، سعدي آتش‌زبان (مجموعه مقالات)، فرهنگ سعدي‌پژوهي، رستاخيز کلام (مجموعه مقالات ادبي)، سلسله موي دوست (مجموعه مقالات)، راهنماي موضوعي سعدي شناسي، و اينک کارنامهٔ تحليلي نيماپژوهي است.

عضو هيأت علمي گروه زبان و ادبيات فارسي دانشگاه خوارزمي تهران بيان داشت: در زمينۀ تصحيح نسخه‌هاي خطي نيز استاد حسن لي زحمات ستودني فراواني کشيده‌ اند که شامل: تصحيح ديوان اشعار شيخ امين‌­الدين بلياني، مثنوي وامق و عذرا، مثنوي اشترنامه، مثنوي مهر و ماه، مثنوي وصف الحال، ديوان بسمل شيرازي مي شود.

وي افزود:هميشه اهل تحقيق اين دغدغه را داشتند که نسل کتاب‌ شناسان و مرجع شناساني چون استاد ايرج افشار منقرض شده و ديگر، آن دقت‌­ها و حوصله‌ ها و عرق ريزان روح و جان در نسل جوياي جوان يافت مي نشود؛ اما اين کارِ کارستان، سلف خلف و شايسته و تکميل شده و روزآمد فهرست مقالات استاد ايرج افشار و کتابشناسي‌ هاي عالمانه، روشمند و ارزنده‌ اي است که در نوع خود کم مانند و خود الگويي بايسته و کارآمد براي اين نوع آثار علمي و فرهنگي است.

باقري تصريح کرد: اين ويژگي برجسته و ستودني معلمي است که سخاوتمندانه وقت و توان خود را پاي آموختن و پژوهش ديگران صرف کني و چشم و چراغ عمر بي‌ بديل را براي سامان گرفتن چنين بناي شکوهمندي فروزان نگاه داشته است.

دکتر محمدرضا خالصي نويسنده و منتقد نيز در آيين رونمايي از کتاب"کارنامه توصيفي نيما پژوهي" گفت: تهيه اثر ارزشمند دکتر حسن لي و الهام کرم زاده به حق کاري سخت، وقت گير و عمر سوز و البته براي دانشجويان و پژوهشگران بسيار نافع و گران بها است.

وي افزود:استاد حسنلي پيش از اين نيز در اين مقوله فرهنگ سعدي پژوهي و کارنامه تحليلي خيام پژوهي را هم به اهل انديشه تقديم کرده اند.

خالصي تصريح کرد:امروزه نياز به چنين کارهايي در جامعه تحقيق گريز ما بسيار لازم و ضروري است مخصوصا در مورد نيما و افکار و انديشه ها و کارهاي او.

وي ادامه داذ:اين کتاب ماتريال بسيار خوبي را در اختيار ما مي گذارد تا با ايجاد جداول توزيع و فراواني دادها را بر اساس يک نظم منطقيclassi fication و طبقه بندي کنيم و آن وقت به يک واقعيت هاي جامعه شناسي ادبي دست يابيم .

دکتر خالصي سپس به تعريف شعر از نيما و معاصرانش پرداخت و افزود:که تعريف نيما از شعر يک تعريف مدرن است ولي معاصران او آنچه درباره شعر مي گويند و مي نويسند بر معيارهاي سنتي استوار است.

اين نويسنده و منتقد در ادامه به عرصه تفاوت انديشه نيما در مورد انسان ، طبيعت ، سکولاريسم ، آزادي ، مبارزه با استبداد ، آرمان شهر و آگاهي در انديشه نيما پرداخت و تصريح کرد: با مقايسه اين بينش با شاعران زمان نيما بايد گفت آنچه نيما از مدرنيته در مي يافت همگنان او نمي شناختند و در نمي يافتند و رمز موفقيت نيما نيز در اين است.

وي در انتهاي نقد خود به مقايسه نيما و نازک الملايکه و بررسي انديشه اين دو شاعر که نسبتا و همزمان به تغيير در عروض خليلي اقدام کردند پرداخت.

در پايان اين مراسم از دکتر کاووس حسن لي و الهام کرمي زاده با اهداء سرديس نيما يوشيج تقدير شد.

گفتني است،کتاب «کارنامه توصيفي نيماپژوهي» امسال از سوي نشر هرمس در سي امين نمايشگاه بين المللي کتاب تهران که از 12 ارديبهشت در شهر آفتاب تهران برگزار شد به بازار نشر آمد.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۸۹۴۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از کتاب «مثل ابراهیم» در رزن

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • استوری تند و تیز مدیر روابط عمومی سپاهان علیه رسانه فارسی‌زبان خارج از کشور + عکس
  • جایزه نوبل ادبی باید به فردوسی تعلق می‌گرفت
  • رونمایی از کتاب «مثل ابراهیم» در رزن
  • دیدار رئیس سازمان فرهنگ با معاون وزیر خارجه ارمنستان
  • از پاسداشت زبان فارسی تا تجلیل از فعالان و کنشگران حوزه میراث‌ فرهنگی
  • برنامه‌های هفته میراث‌فرهنگی؛ از پاسداشت زبان فارسی تا تجلیل از کنشگران فرهنگی
  • تشریح برنامه‌های هفته میراث‌/ پاسداشت زبان فارسی وتجلیل از فعالان
  • ایران در ارمنستان چگونه معرفی می‌شود؟
  • ایران هراسی در مقابل آموزش زبان فارسی و تبلیغ سفر به ایران
  • شاعری که براساس دانش ادبی شعر نسروده!