Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه خوارزمی از برنامه این دانشگاه برای معرفی سالیانه بیش از 5 شرکت دانش‌بنیان خبر داد و گفت: هم‌اکنون 22 مجموعه در مرکز رشد دانشگاه خوارزمی مستقر هستند که برخی از آن‌ها هسته‌های فناور بوده، 8 الی 9 شرکت زایشی نیز در دو مجموعه پردیس کرج و سازمان مرکزی تهران مشغول به فعالیت هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسین حسینی لواسانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا به شرح برخی فعالیت‌های این مرکز پرداخت و توضیح داد: در این مرکز شرکت‌های مختلفی مستقر هستند که اعضای آن‌ها را اساتید و دانشجویان تشکیل داده‌اند. این شرکت‌ها که برخی از آن‌ها در حال دانش‌بنیان شدن هستند، بسیار فعال بوده و دستگاه‌های بسیاری را به منظور فروش، به سازمان‌هایی همچون آموزش و پرورش و شرکت نفت عرضه کرده‌اند.

وی همچنین به ساخت دستگاه‌های گوهرتراشی و برگزاری دوره‌های طراحی، ساخت و شناسایی گوهر در مرکز رشد دانشگاه خوارزمی اشاره کرد و افزود: مرکز نوآوری و شکوفایی گوهرتراشی نیز به همت این مجموعه راه‌اندازی شده است.

مدیر مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه خوارزمی با بیان اینکه مرکز کارآفرینی و ارتباط با جامعه دانشگاه خوارزمی در راستای تحقق ارتباط صنعت با جامعه ایجاد شده است، از انعقاد 92 تفاهم‌نامه بین این مرکز و دانشگاه‌های مختلف در سال 96 خبر داد و اضافه کرد: همچنین تفاهم‌نامه‌ای با اداره شهرک‌های صنعتی منعقد شده و مجموعه‌ای نیز تحت عنوان "مرکز نوآوری و شکوفایی شهرک‌های صنعتی" در شهرک شمس‌آباد تهران افتتاح شده است.

لواسانی ادامه داد: این مجموعه که به ارزیابی پرو‍‍ژه‌های صنعتی می‌پردازد، ارتباط مستمر بین دانشجویان و اساتید دانشگاه با شهرک‌های صنعتی را عملیاتی کرده است. 

وی در خصوص ارتباط با مجموعه‌های صنعتی و نهادها با دانشگاه، از طرحی تحت عنوان "دستیار صنعتی-اجتماعی" خبر داد و گفت: در این طرح خبرگان صنایع و خبرگان نهادهای اجتماعی به عنوان دستیار اساتید در کلاس‌های درس حضور پیدا خواهند کرد.

مشاور ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه خوارزمی با بیان اینکه این افراد، با هماهنگی استاد، 1 الی 2 جلسه در تمامی کلاس‌های درس حضور پیدا خواهند کرد، هدف از این حضور را آشنایی بیشتر دانشجویان با کارهای صنعتی و میزان کاربرد محتوای دروس آن‌ها عنوان کرد.

لواسانی همچنین از "طرح مهارت آموزی 2020" یا "20 مهارت در 20 سالگی" نام برد و توضیح داد: در این طرح ترتیبی داده شده تا دانشجویان 20 مهارت پایه و اساسی مورد نیاز در استخدام از جمله رزومه‌نویسی و سواد اطلاعاتی را بیاموزند.

وی از تدوین طرح ارتباط با صنعت یا به عبارت دیگر، "مدل استراتژی ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه" خبر داد و تشریح کرد: در این طرح نحوه ارتباط دانشگاه با جامعه، صنایع، دولت و حتی چگونگی تأثیر دانشگاه برای بهبود عملکرد در خصوص محیط زیست و سایر مسائل تعیین شده، ضمن آن که مواردی همچون چگونگی ثبت پتنت در شرکت‌های زایشی نیز به صورت یک مدل کامل و جامع در آن دیده می‌شود.

مشاور ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه خوارزمی تغییر نام "دفتر ارتباط با صنعت" به "دفتر کارآفرینی و ارتباط با جامعه" در سال گذشته را نوعی تغییر رویکرد دانست و اظهار کرد: دانشگاه خوارزمی یک دانشگاه جامع بوده و لازمه این موضوع این است که تمام رشته‌ها را در بر بگیرد؛ بنابراین مواردی همچون "کارآفرینی" و "ارتباط با جامعه" در این تغییر نام لحاظ شده است.

لواسانی افزود: مجموعه‌ای تحت عنوان "شهر سلول" در پردیس کرج پایه گذاری شده است که بخشی از آن شتاب‌دهنده علوم زیستی به شمار می‌آید. در این مجموعه بحث‌های مربوط به سلول‌های بنیادی پایه‌ریزی شده و شرکت‌های خاصی در آنجا مستقر خواهند شد.

وی آن‌گاه به موضوعاتی همچون ورود مباحث کارآفرینی به سرفصل‌های درسی، کارآموزی دانشجویان و رصد فارغ‌التحصیلان پرداخت و گفت: مورد آخر طرحی است که در راستای شناسایی فارغ‌التحصیلان بیکار و توانمندسازی آن‌ها انجام می‌پذیرد.

مدیر مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه خوارزمی فاز دوم این طرح را فلوشیپ (fellowship) صنعتی عنوان کرد و ضمن اشاره به برگزاری دوره‌های مشترک با صنعت، توضیح داد: فارغ‌التحصیلان بعد از گذراندن این دوره‌های کوتاه‌ مدت که با همکاری اساتید تدوین شده است، فلوشیپ مورد نظر در صنعت را دریافت کرده و در آینده نیز کار را به صورت تخصصی دنبال خواهند کرد.

لواسانی درباره تجاری‌سازی محصولات در سال 96 گفت: در این سال توانستیم محصولات دانشجویان در شرکت‌ها را به مرحله ثبت اختراع داخلی برسانیم. مرحله دوم نیز تلاش برای ثبت پتنت است که  پیگیری آن بیشتر از سوی کانون ثبت پتنت ایران دنبال می‌شود.

مدیر مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه خوارزمی همچنین از برگزاری دوره‌هایی برای کمک به دانشجویان برای ثبت پتنت داخلی و خارجی خبر داد و افزود: گام دوم چگونگی بازاریابی شرکت‌ها و آشنایی آن‌ها با مسائلی همچون بیمه و مالیات است. هدف از برگزاری این دوره‌ها این است که شرکت‌های زایشی متشکل از دانشجویان استقلال خود را به دست آورده و با مشکلات کمتری مواجه باشند.

لواسانی با بیان اینکه برای جذب بودجه چند ساز و کاری وجود دارد، برخی از این  ساز و کارها را اختصاص یافتن آن از محل بودجه دانشگاه، مشارکت بخش خصوصی و جذب سرمایه گذار برشمرد و گفت: بودجه دانشگاه معمولاً به تأمین فضا و بخش‌های فیزیکی و نیز تجهیز فضاهای موجود، ترمیم و بهبود آن‌ها اختصاص می‌یابد.

وی همچنین از برنامه‌ای برای استقرار یک شتاب‌دهنده در تهران و یک شتاب‌دهنده فناوری اطلاعات در کرج خبر داد و گفت: بودجه این مراکز نیز از بخش خصوصی تأمین می‌شود. سعی داریم برای هر یک از این شرکت‌ها، از طریق جذب اسپانسر، تأمین مالی صورت گیرد.

مدیر مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه خوارزمی آن‌گاه به تعریف شتاب دهنده پرداخت و تصریح کرد: شتاب دهنده‌ها مجموعه‌هایی هستند که برای تیم‌های استارتاپی ایجاد می‌شوند. این در حالی است که تیم‌های مذکور پیش‌تر در رویدادی همچون استارتاپ ویکند (startup weekend) به رقابت پرداخته و تیم‌های برگزیده انتخاب شده‌اند.

حسینی لواسانی ادامه داد: شتاب‌دهنده‌ها فضای فیزیکی مورد نیاز شرکت‌ها را در اختیارشان قرار داده و فعالیت آن‌ها را جهت‌دار و هدف‌مند می‌کنند. فاز نهایی کمک به بالندگی و پیشرفت شرکت‌ها و پیدا کردن سرمایه‌گذار برای آن‌هاست. این در حالی است که شرکت‌ها در قبال این موضوع و در صورت موفقیت در این مسیر، درصدی از سهام خود را به شتاب‌دهنده خواهند داد.

وی چنین سرمایه‌گذارانی را سرمایه‌گذاران با ریسک بالا (high risk) نامید و اضافه کرد: تخصیص یافتن درصدی از سهام شرکت‌ها به شتاب‌دهنده از آن رو است که چنین فرآیندی، برای آن‌ها، به لحاظ اقتصادی نیز به‌صرفه باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۳۹۸۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیستان و بلوچستان توانمند در استقرار صنایع نیروگاهی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز سیستان و بلوچستان، شهرکی با اشاره به ظرفیت‌های اقتصادی سیستان و بلوچستان گفت: این استان به دلیل استقرار در کنار آب‌های آزاد بین المللی خارج از تنگه هرمز، برخورداری از هزار و ۲۰۰ کیلومتر مرز خاکی با کشور‌های پاکستان و افغانستان و ۳۰۰ کیلومتر مرز ساحلی در کنار دریای عمان، نزدیکی مناطق ساحلی استان با کشور‌های حوزه خلیج فارس، دریای عمان و شبه قاره هند از موقعیت جغرافیایی ویژه و مناسبی برای تجارت برخوردار است.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان از صدور پروانه بهره‌برداری برای دو هزار و ۴۳۸ طرح با سرمایه گذاری ۱۱۸ هزار و ۷۶۰ میلیارد ریال در سال گذشته خبر داد.و افزود: این طرح‌ها که در زمینه‌های صنعت، معدن، کشاورزی، شیلات و میراث فرهنگی و گردشگری بود اشتغالزایی شش هزار و ۲۸۲ نفر را به همراه داشت.

شهرکی افزود: با توجه به وجود ظرفیت‌های فراوان برای رونق اقتصادی منطقه تسهیل‌گری در انجام امور سرمایه‌گذاری از مهمترین اولویت‌ها در این استان است.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان ادامه داد: وجود دو بندر مهم کشتیرانی شهید بهشتی و شهید کلانتری در چابهار که با برنامه‌های توسعه دولت و مشارکت سرمایه گذاران خارجی ظرفیت تخلیه آن تا هشت و نیم میلیون تن افزایش یافته امکان پهلوگیری کشتی‌های بزرگ برای آن فراهم شده از دیگر ظرفیت‌های مهم این استان در حوزه اقتصادی است.
بتول شهرکی افزود: با توجه به ظرفیت‌های فراوان سیستان و بلوچستان در زمینه انرژی‌های نو این استان می‌تواند بستر مناسبی در زمینه سرمایه گذاری داخلی و خارجی فراهم کند وسرمایه گذاری در این بخش با توجه به نیاز کشور‌های افغانستان و پاکستان به واردات برق از ایران سوددهی فراوان را برای فعالان اقتصادی به دنبال دارد.
وی وجود حداقل پنج فرودگاه فعال در سیستان و بلوچستان، اتصال استان و مرز پاکستان به شبکه راه آهن سراسری کشور و خط آهن در دست ساخت چابهار- میلک- سرخس به عنوان کریدور شمال و جنوب و راه‌اندازی خط کشتیرانی چابهار - مسقط برای حمل بار و مسافر و امکان توسعه خطوط کشتیرانی را از دیگر ظرفیت‌های این استان در حوزه زیربنایی عنوان کرد.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان گفت: همچنین شرایط خاص جغرافیایی و اقلیمی، این استان را یکی از مستعدترین نقاط کشاورزی کشور تبدیل کرده و در تمامی فصول سال امکان کشت و تولید انواع محصولات در آن وجود دارد.
وی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان بهترین فرصت برای توسعه بخش کشاورزی است، افزود: این استان به دلیل دسترسی به بازار‌های افغانستان، پاکستان و حوزه خلیج فارس فرصت بی‌نظیری را برای صادرات محصولات کشاورزی و در نتیجه ارزآوری و فرصت‌های شغلی جدید برای استان و کشور داراست.
شهرکی ادامه داد: همچنین سیستان و بلوچستان در زمینه تولید محصولات باغی بویژه گرمسیری و استوایی بی‌نظیر است وتنها نقطه در کشور است که می‌تواند با تولید محصولاتی نظیر موز و تامین نیاز داخلی به حذف خروج ارز و واردات محصولات کشاورزی که به کشور تحمیل می‌شود کمک کند.
وی دارا بودن سهم ۳۶ درصدی صید آب‌های جنوب کشور، ۳۱ درصد صید کل کشور، ۲۰ درصد کل تولید آبزیان کشور (صید و آبزی پروری)، رتبه دوم صید در اقیانوس هند و تامین کننده بیش از ۷۰ درصد تن ماهیان کشور، وجود ۱۱ اسکله صیادی و جایگاه تخلیه صید در جنوب استان، بیش‌از دو هزار و ۴۰۰ شناور اعم از قایق و لنج و بیش از ۲۵ هزار نفر صیاد، اراضی و اقلیم مناسب در سواحل جنوبی برای توسعه فعالیت‌های شیلاتی و صیادی، امکان اجرای طرح‌های نوین شیلاتی از قبیل پرورش ماهی در قفس و پرورش متراکم و نیمه متراکم انواع آبزیان و وجود شش شهرک صنعتی و ناحیه صنعتی فعال را از مهمترین ظرفیت‌های بخش کشاورزی این استان عنوان کرد.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان تصریح کرد: بیش‌از ۱۰۰ واحد کارخانه‌های کنسرو سازی، عمل آوری و بسته بندی ماهی و میگو، واحد سردخانه و انجماد، واحد یخسازی، واحد شناورسازی، اقلیم بسیار مناسب و وجود بیش‌از ۴۲ هزار هکتار اراضی مستعد پرورش میگو و همچنین اقلیم مناسب پرورش انواع آبزیان از جمله صدف دریایی، جلبک‌های دریایی، خیار دریایی، کروکودیل و سایر آبزیان از دیگر ظرفیت‌های بخش کشاورزی این استان است.
وی با اشاره به ظرفیت‌های معدنی سیستان و بلوچستان گفت: این استان یکی از استان‌های بزرگ معدنی کشور است و  از ۶۰ نوع ماده معدنی شناسایی شده در کشور، ۲۸ نوع آن به‌طور قطع و در شرایط کنونی وجود دارد.

دیگر خبرها

  • اسطوره یوونتوس در کلاس درس آلگری (عکس)
  • همکاری علمی دانشگاه آزاد همدان با یک شرکت لبنی
  • استقرار ۴۵ هسته فناور و شرکت دانش‌بنیان در مرکز رشد واحد زاهدان/ جذب دانشجویان در قالب طرح پویش
  • رویداد صدرا بستر افزایش همکاری بین دانشگاه و صنعت است
  • راه‌اندازی واحد CRM در شرکت صنایع معادن و عمران رضوی
  • پیش‌بینی حضور بیش از ۱۰۰۰۰۰ بازدیدکننده در اینوتکس ۲۰۲۴
  • رویداد صدرا به دنبال همکاری با شرکت‌ها و صنایع بزرگ همدان
  • ارتباط هدفمند و توازن‌محور بین صنعت و دانشگاه تقویت شود
  • پاسخگویی به ۳۵۷ هزار تماس مشترکین آب و فاضلاب قم
  • سیستان و بلوچستان توانمند در استقرار صنایع نیروگاهی