Web Analytics Made Easy - Statcounter

به بهانه صدمین سال تأسیس دانشگاه خوارزمی به عنوان اولین دانشگاه ایران به بررسی وضعیت فعلی این دانشگاه پرداختیم. دانشگاهی که پانزده سال زودتر از دانشگاه تهران در سال ۱۲۹۸ شروع به فعالیت کرده است.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو-محمد کفیلی؛ دانشگاه خوارزمی، چند قدمی پائین‌تر از تقاطع خیابان طالقانی و مفتح، ساختمانی است با نمای آجری و تاریخی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ساختمان اولین مرکز آموزش عالی ایران که جذابیت‌های منحصربه‌فردی را به این دانشگاه داده است. دانشگاهی که چند ماهی است که از مرز صد سالگی عبور کرده. وقتی صحبت از اولین دانشگاه می‌شود، عمدتاً نام دانشگاه تهران که در سال ۱۳۱۳ در خیابان انقلاب ساخته شده است به ذهن خطور می‌کند.
دانشگاه خوارزمی شاید به دلیل تغییر نام خود در یک دهه گذشته و یا نوع کارکردش در نظام آموزش عالی آن‌قدر‌ها شناخته‌شده نیست. دانشگاهی که ۱۵ سال زودتر از دانشگاه تهران در سال ۱۲۹۸ شروع به فعالیت کرد.
اولین موسسه تربیت معلم در ایران دارالمعلمین مرکزی، نخستین موسسه تربیت معلم کشور بود که برای مدارس ابتدایی در سال ۱۲۹۷/۶/۱۵ شمسی تاسیس شد. محل ابتدایی این مدرسه عالی در ساختمان وزارت فرهنگ، واقع در محله قدیمی تخت زمرد تهران بود.
افزایش مدارس و نیاز به آموزگاران تعلیم دیده در مهر ۱۳۰۷ دارالمعلمین مرکزی را به دارالمعلمین عالی ارتقا داد. آذر ۱۳۰۸ بود که این دارالمعلمین با اهداف جدید به تصویب شورای عالی معارف وقت رسید و در همان زمان قانونی در خصوص اصلاح اساسنامه و کمک به دارالمعلمین عالی جهت استخدام فارغ­‌ا‌‌‌‌لتحصیلان آن به تصویب مجلس شورای ملی رسید. نظام آموزشی دارالمعلمین­ عالی از این تاریخ به بعد به دو قسمت علمی و ادبی تقسیم شد.     جمعی از معلمین دانشسرای عالی
به دلیل گسترش رشته­‌ها در سال ۱۳۱۱، دارالمعلمین عالی به ساختمان نگارستان منتقل شد و در سال ۱۳۱۲ نام دارالمعلمین عالی به «دانشسرای عالی» تغییر یافت. تغییرات در این موسسه علمی ادامه داشت. در سال ۱۳۴۲ هیات وزیران حکومت پهلوی، دانشسرای عالی را منحل و سازمان تربیت معلم و تحقیقات تربیتی را جایگزین آن کرد. اواخر دهه ۴۰ در سال ۱۳۴۶ پس از تاسیس وزارت علوم و آموزش‌­عالی، مجدداٌ سازمان تربیت معلم تحت عنوان دانشسرای‌ ­عالی، زیرنظر این وزارت قرار گرفت.
شروع فعالیت دانشسرا به عنوان دانشگاه تربیت معلم در سال ۱۳۵۳ با تصویب شورای گسترش آموزش عالی، نام دانشسرای‌­عالی به دانشگاه تربیت معلم تغییر یافت و اداره آن به صورت هیأت امنایی درآمد و به جهت تربیت دانشجویان در رشته‌های متعدد و بیشتر در این دانشگاه، پردیس دانشگاه تربیت معلم در شهر کرج نیز افتتاح شد.
تغییر نام دانشگاه دانشگاه تربیت معلم سال‌ها به ادامه پذیرش دانشجویان جهت تربیت معلمان ادامه داد. گسترش نظام آموزش عالی و تاسیس دانشگاه‌های فرهنگیان و شهید رجایی باعث شد که در سال ۱۳۹۰ نام این دانشگاه با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی به دانشگاه خوارزمی تغییر کند و این دانشگاه، به عنوان یک دانشگاه مادر در شهر تهران و کرج به فعالیت علمی خود ادامه دهد.
دانشگاه خوارزمی شامل دو پردیس است که در شهر‌های تهران و کرج واقع‌اند. ساختمان مرکزی دانشگاه در خیابان مفتح تهران است. با افزایش رشته‌های تحصیلی و گسترش فعالیت‌های آموزشی، تحقیقاتی و پشتیبانی، در سال ۱۳۵۵ پردیس کرج دانشگاه تاسیس شد.   دانشکده ریاضی و کامپیوتر خوارزمی، پردیس کرج
ساختمان دانشکده‌های علوم پایه، ریاضی و کامپیوتر، علوم تربیتی، ادبیات و علوم انسانی، تربیت بدنی و ۲۴ بلوک خوابگاه دانشجویی، امکانات رفاهی، استخر و... در پردیس کرج داشگاه خوارزمی است. پردیس مرکزی این دانشگاه در تهران نیز شامل دانشکده‌های مدیریت و امور مالی، معماری و هنر، حقوق و علوم سیاسی و اقتصاد است.
مشاهیر دانشگاه دانشگاه تربیت معلم سابق و خوارزمی دانشمندان و مشاهیر علمی زیادی را تربیت کرده‌است و چندین نسل از معلمان مدارس را نیز در بستر علمی خود رشد داده است.
از جمله مشاهیری این دانشگاه می‌توان به شهید محمدعلی رجایی، دکتر غلامحسین مصاحب، دکتر عبدالعظیم و عبدالکریم قریب، پروین اعتصامی و دیگر دانشمندان و مشاهیر این دانشگاه اشاره کرد.  
صدسالگی دانشگاه خوارزمی در کنار ایراداتی که در حوزه آموزشی دارد، در مسائل صنفی و رفاهی مانند خوابگاه‌های دانشجویی، ساختمان دانشکده‌ها و دسترسی به محل تحصیل مشکلات متعددی دارد.
دانشگاه خوارزمی، به نسبت قدمت تاریخی خود، شرایط علمی و آموزشی قابل قبولی  ندارد. دانشگاه در عمده رشته‌ها فعالیت قابل رشدی داشته و شدت و ضعف‌های زیادی را تجربه کرده است، ولی در حال حاضر از مرجعیت علمی قابل ملاحظه‌ای برخوردار نیست و در آخرین ارزیابی هزار دانشگاه برتر جهان حائز رتبه‌ای نیست.
ارزیابی یک مرکز آکادمیک در مسائل آموزشی خلاصه نمی‌شود. مسائل صنفی و رفاهی، سیاسی و فرهنگی دانشگاه در کنار مسائل آموزشی اهمیت زیادی دارد. دانشگاه خوارزمی در کنار ایراداتی که در حوزه آموزشی دارد، در مسائل صنفی و رفاهی مانند خوابگاه‌های دانشجویی، ساختمان دانشکده‌ها و دسترسی به محل تحصیل مشکلات متعددی دارد.   آن‌چه که گفته شد، توصیفی اجمالی از دانشگاه خوارزمی به بهانه صدمین سال فعالیتش بود. کیفیت نامناسب خوابگاه‌ها، مشکلات آموزشی، معضلات فرهنگی و رفاهی از جمله مسائل دانشگاه خوارزمی است.
خبرگزاری دانشجو در ادامه و در سلسله گزارش‌هایی به بررسی بیشتر این دانشگاه، مخصوصاً در جنبه‌های علمی، فرهنگی و رفاهی خواهد پرداخت.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه خوارزمی دانشگاه اولین دانشگاه ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۷۹۵۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اساس و توسعه هر کشور، توجه به آموزش و پرورش و تربیت نسل جوان است

ایسنا/لرستان رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد گفت: پایه و اساس و توسعه هر کشور، توجه به آموزش و پرورش و تربیت نسل جوان است.

محمدرضا معظمی گودرزی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: دوازدهم اردیبهشت‌ماه، سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری، که به احترام نام و مجاهدت‌های این معلّم بزرگ حوزه و دانشگاه، «روز گرامی‌داشت مقام معلم» نام گرفته است، فرصتی برای تجلیل از شان والای معلم و استادانی است که عاشقانه و صادقانه در عرصه تعلیم، تربیت و پژوهش همت می گمارند.

وی خاطرنشان کرد: بی‌شک پایه و اساس و توسعه هر کشور، توجه به آموزش و پرورش و تربیت نسل جوان است؛ و با عنایت به نقش محوری و اساسی معلم در تربیت نسل جوان و اعتلای دانش و فرهنگ در جامعه، باید در نظر داشت که تکریم معلمان و اساتید، تکریم جامعه است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد اضافه کرد: تولید پایدار علم و دانش و آموزش و تربیت نیروی متخصص، لازمه‌ پیشرفت و آبادانی کشورها بوده این مسئولیت سنگین بر دوش معلمان جامعه نهاده شده است. دانشگاه به عنوان اولین حلقه از زنجیره‌ تولید دانش و اساتید به عنوان مجاهدان خط مقدم این زنجیره، سزاوار تکریم و قدردانی هستند.

معظمی گودرزی بیان کرد: معلم آینه دانایی، ترجمان معرفت و نماد تعهد در تاریخ بشریت است. اوست که چگونه اندیشیدن، چگونه انتخاب کردن و چگونه زیستن را می‌آموزد.

وی ادامه داد: معلم بودن، تنها در انحصار معلومات نیست، بلکه افزون بر معلومات و تخصص، باید با هنر آزاد اندیشی عجین شده باشد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد تصریح کرد: نقش محوری معلّمین و استادان در آگاهی بخشی به جامعه و تعلیم و تربیت نسل جوان، بر کسی پوشیده نیست و مسئولیت سنگین تولید علم و دانش، اندیشه ورزی و تربیت نیروی متخصص برای پیشرفت و آبادانی کشور عزیزمان  بر دوش آنان است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مراسم تجلیل از ۴۰۰ معلم در عالی‌شهر برگزار شد
  • تشریح اقدامات سازمان بورس بعد از وقایع اردیبهشت سال گذشته
  • نگاهی به فعالیت های علمی و آموزشی دانشگاه فرهنگیان قم+ فیلم
  • برگزاری اردوی مدرسه تربیتی شهید سلیمانی ویژه دانشجویان دانشگاه فرهنگیان در کرمان
  • قم، پیشرو در تربیت معلمان پرورشی
  • حاجی‌پور: فوتبال ‌خوزستان‌ تاوان بی‌تدبیری را می‌دهد
  • اساس و توسعه هر کشور، توجه به آموزش و پرورش و تربیت نسل جوان است
  • ایجاد مهارت و کمک به شعار سال هدف اصلی دانشگاه علمی و کاربردی
  • شکوفایی روح، ثمره تربیت معلمان است
  • نخستین آیین‌نامه اجرایی سند تحول آموزش و پرورش تصویب شد